hymy lehti alastonkuvat mies homo panee miestä

Miten musikaali vaikutti poikiin? Vähensikö se esimerkiksi homottelua sählytreenien tiimellyksessä? Tuntuiko miesten välinen anaaliseksi heistä nyt helpommin hyväksyttävältä ilmiöltä, kun suoleen laskemisesta oli riimitelty kepeästi muovilavasteissa?

Tapasin musikaalin näyttelijöitä ja kysyin heiltä, kenelle esitystä myytiin. Yksi heistä sanoi, että penkit täyttyvät keski-iän ylittäneistä naisista, jotka toki täyttävät teatterit muutenkin mutta ovat nyt aivan erityisen innoissaan.

Hän arveli, että naisiin vetoaa miesvartalon railakas esineellistäminen ja humaani sanoma. Homofiktiosta innostuvat usein ihmiset, joilla on jo valmiiksi hyvin avoin suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin. Se asettuu homouden normalisoinnin kulttuuriseen kaanoniin, johon kuuluvat Tahdon-kampanjat ja Marimekkoon pukeutuneet sateenkaariperheet.

Samoin Elsa Saision vakuuttelut siitä, että hän on äitinsä Pirkko Saision seksuaalisuudesta huolimatta aivan normaali hetero sekä Jani Toivolan lannistumaton hymy metsäläisten pilkanteon edessä. Mutta mitä homofiktio edes on? Kuinka paljon homoutta teoksessa täytyy olla, että se alkaa edustaa vähemmistöä?

Riittääkö pusu vai tarvitaanko kunnon jyystöä? Onko Tommi Kinnusen Neljäntienristeys homoromaani siksi, että siinä on yksi kaappitapaus? Kulttuuriin lyötävä homo-etuliite on ainakin minulle jo valmiiksi vastenmielinen. Siihen sisältyy usein epämääräinen kokoelma miehiä korkokengissä, diskomusiikkia ja muita tuhnuisia kliseitä. Ikään kuin munan mukana elämäänsä olisi pakko hyväksyä myös Madonna ja hihattomat paidat. Toinen sietämätön piirre on se, että tulee liitetyksi vain seksuaalisuutensa takia ihmisiin ja asioihin, joihin ei liity mitenkään.

Jo kauan ennen kuin Karukoski oli aloittanut edes koekuvauksia, minulta oli kysytty sata kertaa, olenko mukana elokuvassa. Aivan kuin saisin seksuaalisuuteni ansiosta jonkin rannekkeen, jolla pääsen kaikkiin homohommiin tuosta vain.

Kollegat joko olettivat, että olen tietenkin mukana tai ainakin hirvittävän innoissani ja kiitollinen siitä, että vihdoin suomalaisen teatterin kentällä on jotain tarjottavaa juuri minulle. Jos asian kääntää toisinpäin, se tarkoittaisi sitä, että juoksisin posket punaisena kysymään Kari Ketoselta, että oletko käynyt katsomassa sen Kuka pelkää Virginia Woolfia, kun siinä on niitä heteroita ja sinähän pidät pillusta.

Saisiota ja Karukoskea ei välttämättä yhdistä kovin moni asia, mutta varmasti ainakin tämä: Kumpikaan ei tiedä, miten kaunis nuolaisuetäisyydeltä tarkasteltuna on se miehen kohta, jossa reisi muuttuu vatsaksi. Ei heidän tarvitse sitä tietääkään, mutta se näkyy heidän katseessaan. Teoksen ansio ja heikkous oli se, että siinä homous oli ensisijaisesti yhteiskunnallinen ominaisuus. Siitä oli siivottu kaikki rakkaus, herkkyys ja intohimo, yhtä ainoaa naishomoa ei esitelty.

Homostelu, kiima ja feminiininen miesvartalo olivat koomisia elementtejä. Yleisö ulvoi naurusta, kun Kansallisteatterin heteromiehet kompastelivat pienten joutsenten tanssissa. Mietin, että esitys on niin syvällä suomalaisen teatterin patriarkaalisen miesmaskuliinisuuden kultissa, että se pikemminkin vain tukee toiseuttamista kuin purkaa sitä.

Dome Karukoski ei puolestaan tehnytkään homoelokuvaa. Tom of Finland on henkilökuva, jonka päähenkilölle homous on vaikea olosuhde. Karukoski on aiemminkin keskittynyt elokuvissaan vaikeisiin olosuhteisiin. Leijonasydämessä uusnatsi rakastuu naiseen, jolla on tummaihoinen lapsi.

Kielletty hedelmä -elokuvassa vaikea olosuhde on lestadiolaisyhteisö. Ne ovat eräänlaisia teemapuistoelokuvia, joissa olosuhde läpäisee koko elokuvan estetiikan: Katsoja kyyditään ammattimaisesti mietittyjen käänteiden kautta halki kokonaisuuden kuin vuoristoradassa ikään. Kun kuulin Karukosken tarttuneen Tom of Finlandiin, pelkäsin, että homoista tulee seuraava teemapuisto. Tom-elokuvassa homot laahustavatkin aneemisina piiloihinsa virkavallan väkivaltaa pakoon ja hymyilevät siellä haikeina toisilleen.

Väärälle miehelle flirttailevaa Touko Laaksosta vedetään vessassa turpaan. Muotoilen muistikirjaani, että elokuva on kenties suunnattu sellaiselle katsojalle, joka tykkää silloin tällöin vähän potkia kevyesti homoja mutta on valmis luopumaan harrastuksestaan, mikäli saa tarpeeksi hyvät perustelut. Tämän kylän homopoika -nimellä hlbtq-aiheista bloggaava Eino Nurmisto kaipaa arviossaan elokuvaan väkivallan tilalle samaa iloa, jota on Tom of Finlandin piirustuksissa:.

Ratkaisun taustalla lienee tarve pyytää symbolisesti historiaa anteeksi tuomalla omat virheet esiin. Se on ajatuksena reilu, mutta käytännön toteutuksesta jää tunne, että heteroväestö tunnustaa virheensä ja antaa itselleen anteeksi huonon käytöksensä.

Hakattiinpa Tom of Finlandissa homoja sitten tarpeeksi tai ei, Dome Karukoski on onnistunut tekemään kauniin suurmieselokuvan, joka on tarpeeksi tuhma nostattaakseen pari kulmakarvaa mutta riittävän kiltti ollakseen nostattamatta yhtään erektiota. Munat pysyvät piilossa ja flirtti on kevyttä kuin kahvimainoksessa. Se on arkkityyppinen sankarin matka synkkien luolien kautta valoon.

Pekka Strang on täydellinen Touko Laaksonen. Hän näyttelee jumalaisesti jopa silloin, kun hänen naamaansa on kiinnitetty vanhennusefektin nimissä puoli kiloa piimiinyttä silikonia. Vaikka elokuva ei varsinaisesti ole homoelokuva, sitä täytyy voida tarkastella homofiktion perinteestä käsin. Tässäkin elokuvassa homoseksuaalisuus merkitsee uhrin asemaa, josta kasvetaan ulos. Samoin kuin palkitussa Moonlight-elokuvassa hakattu, kyvytön homopoika kasvaa lihaksikkaaksi pahikseksi kuin jonkinlaisena pornoistettuna vapahduksena tyttömäisyyden ikeestä.

Rodullistamiskeskustelussa nousee usein esiin toive siitä, että rodullistettu ihminen voitaisiin pikku hiljaa nähdä muunakin kuin eksoottisena merkkinä, olosuhteensa uhrina ja vähemmistön edustajana. En halua siivota väkivallan historiaa pois tai kieltää sitä, mutta kaipaan vaihtelua. Kaipaan brittiläisen Queer as Folkin eli Älä kerro äidille -sarjan Stuartin kaltaisia jumalaisia homoja, jotka eivät ole ylimaskuliinisia supersankareita tai vailla ongelmia mutta jotka rakastavat itseään häikäilemättä ja kaikesta huolimatta.

En enää tarvitse heitä itse mutta tarvitsin silloin, kun rukoilin, että heräisin aamulla heterona. Seksuaali-identiteettinsä kanssa kamppailevat nuoret ansaitsevat nähdä fiktiossa muutakin kuin väkivallan narratiivin, joka täytyy kokea ennen kuin voi olla vahva.

Elokuvan ulkomaista menestystä voi hillitä hollywoodlaisittain vanhentunut aihe: Nyt tuottajia tuntuvat kiinnostavan sukupuolivähemmistöt. Kotimaassa aika tuntuu olevan Tomille otollinen: Tom-elokuvan vastaanotto on ollut erinomaisen hyvä. Tom of Finland on näyttävä, taideteollinen elokuva, joka ei loukkaa ketään ja vastaa varmuudella kohtuuttoman moniin odotuksiin. Elokuvaan ja sen somekampanjoihin voi kääriytyä tuntemaan hyväksyntää vähemmistöjä kohtaan turvallisesti kuin Finlaysonin lakanoihin ikään.

Monille homoille se tarjoaa ylpeyden aiheen ja mahdollisuuden sovitukseen. Elokuvan kutsuvierasensi-illassa kyynelehdittiin traagiselle tarinalle mutta myös silkasta ilosta — vihdoin kansainvälisen tason elokuva vaikeasta aiheesta.

Homojen keskuudessa vastaanotto on vaihdellut sukupolvittain: Tennispalatsin oviin liimattu Tom on kunnia-asia, heteroiden rinnalle nousu on koko ajan ollutkin pyrkimyksenä. Ikäisistäni moni on pitänyt elokuvaa liian kilttinä, mutta varsinkin Strangin sydämellisestä työstä on liikututtu joka puolella. Nuoremmat homomiehet puolestaan ovat olleet hyvin yksimielisesti valmiita istumaan Lauri Tilkasen naamalle.

Kaikki ovat olleet iloisia, että Suomen satavuotisjuhlallisuuksiin on saatu myös vähemmistön edustajia. Tasa-arvoinen avioliittolakikin toteutuu vihdoin. Kaikki on ihan älyttömän hyvin. Joko kohta koittaa elokuvan julisteen lupaama vapaus, rakkaus ja rohkeus?

Julkisissa ammateissa toimivat homomiehet, jotka eivät avoimesti halua puhua seksuaalisuudestaan, haluavat kuitenkin usein selittää minulle syynsä ikään kuin voisin antaa heille jonkin synninpäästön. Kaikki tietävät, että heidän esimerkkinsä jatkaa piilottelun perinnettä. Nuoret oppivat idoleiltaan, että kannattaa olla oma itsensä, paitsi jos on homo. Silloin voi kyllä elää esimerkiksi homosuhteessa, mutta siitä ei saa puhua.

Näitä miehiä on tänä päivänäkin niin monia, etten itse osaa iloita tästä ihanasta avoimuuden ajasta. Totta on yhä jatkuva häpeä. Porvarillinen homoseksuaalinen häpeä on usein kaksisuuntaista: Hävettää, ettei ole hetero, sillä haluaisi olla yhteiskunnan täysivaltainen jäsen. Hävettää, että on homo, koska homoalakulttuurista löytyy kaikkea niin selittämätöntä.

Mutta suljettujen ovien takana homot vetävät yhä kullinsa esiin ja kehittävät sellaisia heimoja, että jos niistä kertoisi Mika Niikolle, häneltä vääntyisi vihkisormus soiroksi. Dark roomeihin eristäytyvä hyperseksualisoitunut homoalakulttuuri nähdään joskus nimenomaan vastaliikkeenä heteronormatiiviselle todellisuudelle. Lontoossa homomiesten seuranhakusovellus Grindrissa on erityisen vilkasta sunnuntaiaamuisin. Metamfetamiinilla vauhditetuille seksijatkoille lähteneet pojat eivät enää tuntien panemisen jälkeen saa muniaan pystyyn, ja niinpä he etsivät jotakuta, joka vielä saa ja voisi tulla panemaan heitä kaikkia.

Se maailma on aika kaukana Turun kaupunginteatterin leivostarjottimista ja niistä kirkon sisällä toimivista homopareista, jotka pyrkivät peräänantamattomalla vimmalla nousemaan heteroparien tasolle kaikessa. Jos kaikki on nykyisin niin vapaata, miksi homot vieläkin menevät niihin puskiin, joihin Touko Laaksonen sodan aikana ajettiin? Psykiatriystäväni mukaan puskaseksissä ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta monien kohdalla se on itsetuhoista:. Moni homo joutuu kasvamaan valtaväestön inhon keskellä ja siirtymään sieltä homojen inhon keskelle.

Suomessa homot nähdään usein huvittavina laihoina setinä, joilla on sateenkaarilipusta tehdyt kalsarit, mutta maailmalla homoyhteisön pinnallisuus on melkein koomista. Siellä Tom of Finlandin estetiikka ei ole utopiaa vaan tavoiteltavaa todellisuutta. Seuranhakuilmoituksissa sanotaan usein suoraan: Siis ei läskejä eikä naisellisia miehiä. Haussa on masc4masc, tosimies tosimiehelle. Tosimies on lihaksikas, maskuliininen ja niin lähellä heteroa kuin mahdollista. Hän tulee ja ottaa koko kadettikoulun saunan ennen kuin kukaan ehtii edes tajuta, mitä tapahtui.

Kaiken keskellä hänen tarkkaan mitattu ja valokuvattu kullinsa seisoo kuin juhannussalko, jonka ympärillä koko maailma karkeloi. Dome Karukoski on väärässä. Jos Tom of Finlandilta peittää kullin, ei näe kuvien todellista luonnetta vaan kadottaa sen. Tom of Finlandin kulleja tulee tuijottaa, ihailla ja surra. Niissä on homomiesten historia ja nykypäivä. Tulevaisuudessa niiden takaa pilkottaa toivottavasti jotain muutakin kuin valtavat kassit.

Viime vuosien aikana homoyhteisöön on tullut yhä enemmän miehiä, jotka määriteltiin syntymässä naisiksi, ja yhteisön patriarkaalinen arvojärjestelmä on räjähtänyt silmille. Naisviha ei missään tapauksessa ole vain valtaväestön synti. Cis-sukupuolisten homomiesten parissa inho feminiinisiä miehiä ja transmiehiä kohtaan voi olla jopa voimakkaampaa kuin valtaväestön keskuudessa. Sen jälkeen olin koko nuoruuteni Marilyn Jessin suuri fanittaja ja pyrin kaikki mahdolliset konstit käyttämällä hankkimaan Marilynin filmejä.

No, ei se helppoa ollut tuohon aikaan ja sitten kun tuli kaikenlaista muuta, esim. Nykyään on kaikki niin helppoa kun yhdellä hiiren klikkauksella saa parissa sekunnissa eteensä tietokoneruudulle sellaista materiaalia mitä 25 vuotta sitten ei olisi voinut edes kuvitella olevan olemassakaan.

Mahtaako nykypäivänä enää edes pornolehtä ollakaan lehtipisteissä myynnissä? Mutta nyt kun tuli puheeksi niin se on sanottava ihan rehellisesti, että tähän päivään mennessäkään en ole lehdissä tai videoilla nähnyt kauniimpaa pornonäyttelijää kuin Marilyn Jess oli. Ja kuten sanottu, nykyään pystyy esim. Marilynin filmejä katsomaan vaikka tältä samalta istumalta jos huvittaa. Ja huvittaahan se vieläkin joskus. Jopas sattui, lehdet oman samat mitkä lojuivat päivystäjän pöydän kulmalla armeija-aikanani!

Yöpässinä istuessa niitä selaillessa pysyi hereillä. Nyt kun katselee noita kuvia vaikuttaa siltä että lehti on kasattu toimittajan maun mukaan eikä "jokaiselle jotain". Lateksiasut ovat aika vahvasti esillä, liekö ollut välinekauppiaiden piilomainontaa?

Eivät ne nimittäin tuolloin olleet mitään valtavirtaa eikä ole vieläkään. Olisiko lehtien pääasiallisen kohderymän runkkujoonasten joukossa lateksista kiihottuvia. Ulkomaalaisten mallien väittäminen kotimaisiksi ja mallien iän vetäminen hatusta on niin huvittavan kotikutoista.

Tämä on aihe josta riittäisi keskusteltavaa ties kuinka pitkäksi aikaa. Mallien ikään en ole koskaan kiinnittänyt huomiota, mutta kyllähän tuota tehdään, tai tehtiin, ihan joka maassa missä pornolehtiä julkaistiin pornolehtien kulta-aikaanhan eurooppakin oli vielä melkein puoliksi kommunistinen eikä niissä maissa pornolehtiä julkaistu että mallit nimettiin kulloinkin sen maalaisiksi missä lehti myytiin.

Samat mallit ja kuvat niissä pyörivät eri maalaisina ja nimisinä vaan, ja ainakin osaan kuluttajista meni täydestä kuin väärä raha jos se kansallisuus nyt kenellekään loppujen lopuksi iso asia oli.

Tuo oli muuten myös unholaan painunut juttu, että Iltalehden iltatyttö houkuteltiin Erotiikan Maailmaan oikein kunnon levittelykuviin. Nuo tytöt olivat oikeasti suomalaisia, tai ainakin poseerasivat Iltalehdessä Iltatyttöinä. Tuota kauttahan eräs lahtelainen Päivi ponnisti jopa saksalaisiin halpatuotantopornofilmeihin, tosin vain yhteen tai kahteen sellaiseen ja mm.

Anita Aaltonen-niminen nainen pääsi Napakymppi-lehden "Kiimasta kirkuvaksi kotirouvaksi" vaikkei Anita sen enempää ollut kotirouva kuin rouva yleensäkään. Vaan ongelmiinpa joutui niin työ- kuin siviilielämässäänkin noiden kuvien takia, tuli potkut töistä ja häätö vuokra-asunnosta. Oli niissä lehdissä toki suomalaisiakin tyttöjä ja varsinkin Ruotsiin muuttaneita suomalaisia.

Siellähän pornoteollisuus eli luvulla vahvasti videonauhurien räjähdysmäisen yleistymisen vuoksi heti vuosikymmenen alussa. Suomessa pornomallit eivät tienanneet juuri mitään. Muistelen jonkun todenneen, olisiko ollut joku Korppi tai mikä lie että puhutaan sadoista markoista jonkun kuvasarjan kohdalla. Toisaalta olihan se paljon koska satanenkin oli iso raha. Ostin minäkin noita lehtiä tuolloin ja erityisesti varusmiesaikoina.

Ateneumin vieressä oli pikkuruinen lehtikioski josta vielä pienempi kurttuinen mummo möi ensimmäisen pornolehteni. Sitä innostusta muistellessa nyt huvittaa kovin.

Noista lehdistä oli todellista apua sillä muuten olisin tositoimiin päästyäni ollut pelkän ammattikoulun terveystietokirjan varassa eikä sen paperinmakuiset varoitukset sukupuolitaudeista ja AIDSista paljoa ohjeistaneet seksitekniikoista. Esimerkiksi suuseksin salat aukenivat vasta kioskikirjallisuudesta.

Informatiivisen opetusmateriaalin myötä minusta tuli innokas pillunnuolija. Minulle aukesivat kaikki seksin salat vasta näistä pornolehdistä ja -filmeistä. Kotona olin saanut niin vanhanaikaisen ja ahdasmielisen kasvatuksen että minkäänlauita tietoa tai informaatiota esim.

Kaikki supuolisuuteen tavalla tai toisella liittyvä oli kiellettyä ja kamalaa ja ehdottoman tuomittavaa, mutta niinhän sitä sanotaan että kyllä luonto tikanpojan puuhun vetää.

Onneksi oli pornolehtiä ja -elokuvia, ja tietysti sitten kaveripiirissä myös jaettiin tietoa ja kokemuksia. On tuosta ahdasmielisestä kotikasvatuksesta se hyöty ollut, että nyt ainakin omien lasten kasvaessa tiedän miten ei pidä toimia. Mielestäni on kulttuuriteko skannata kaikki kotoa löytyvät lehdet ja laittaa ne jakoon internetiin. Kymmeniä vuosia vanhojen kuvien tekijänoikeuskysymykset on sivuseikka materiaalin kulttuurisen ja sivistyksellisen hyödyn rinnalla.

Riittävällä resoluutiolla skannatut jpg tai pdf tiedostot siirtävät tätä historiallisesti kiinnostavaa aineistoa nykypolvelle - tyyliin, tälle ukki runkkasi pyöräkellarissa vuonna Jos sattuu vintiltä löytymään vanhoja miestenlehtiä, niillä tekee rahaa.

Kaveri ostaa ja myy kaikkea vanhaa tavaraa, ostaa kuolinpesiä,ym,ym. Kertoi joskus saaneensa Jallu lehtiä luvulta kolme vuosikertaa. Joku keräilijä maksoi niistä tonnin. Myös muut vanhat, hyväkuntoiset lehdet menee kaupaksi. Mitä vanhempi, sen paremmin niistä maksetaan;.

Oma lukunsa on sitten tietysti nuo lehtien "lukijakirjeet" jotka olivat kaikkea muuta kuin tositarinoita vaikka tositarinoina ne lehdissä julkaistiin.

Tosin jo luvulla ilmeisesti ne alkoivat olla ihan avoimesti lukijoiden omia fantasioita ja taisipa siellä eräs nykypäivän ammattikirjailija, Tuomas Kyrökin, aloittaa uransa näiden fantasioiden eli "lukijakirjeiden" kirjoittajana.

Samahan se silti nykypäivänä on, kirjoittaminen ei koskaan ole pahasta. Nyt vaan näitä fantasioita varten on esim. Oikein vanhoissa lehdissä, ja luvun lehdissä, julkaistiin vieläpä näiden lukijakirjeiden ohessa näyte kirjoittajan käsialasta ja vaikka kirje julkaistiin nimimerkillä siinä oli postinumero ja paikkakunta mukana tyyliin " Vammala".

Joku joskus kirjoitti omalla nimelläänkin ja tarinassa esiintyivät henkilötkin koko nimillään, tyyliin "Anna ja Eino Lehtinen". Sitten oli se kontaktipalsta. Ainakin nuorena pojankloppina se herätti lähinnä naurunsekaista sääliä vaikka kai sieltä joku itselleen kumppaninkin löysi, tiedä häntä.

Tämäkin on nykypäivänä siirtynyt nettiin, telkkariin ja teksti-tv: Ja totta kai, kuten tänäkin päivänä, noilla pornolehtien kontaktipalstoilla liikkui myös huijareita.

Miehet esiintyivät naisina, kirjoittivat kiimaisia kirjeitä ja pyysivät rahaa tapaamista varten ja rahat saatuaan katosivat kuin pieru saharaan. Joku joskus jäi kiinnikin ja sai oikeudessa sakot. Kuka tunnustaa joskus vastanneensa näihin ilmoituksiin? Vaikka tuossa edellisessä kappaleessa kirjoitinkin ilmoitusten herättäneen naurunsekaista sääliä, niin joskus parikymppisenä sällinä vastasin yhteen ilmoitukseen.

Ja kas kummaa, sieltä tuli vastauskin. Se oli ihan asiallinen vastaus, joskin asiallinen oli omakin kirjeeni ilmoitukseen, ja pari kertaa kirjoittelimmekin "Mariannen" kanssa. Ainakin hän ilmoitti nimensä ja osoitteensa, eikä mitään poste restante-nimimerkkiä josta yleensä huijarin tunnisti.

Mutta emme päässeet "Mariannen" kanssa edes sille asteelle että olisimme valokuvia tai puhelinnumeroita vaihtaneet, tapaamisen suunnittelusta puhumattakaan. Minä nimittäin löysin tyttöystävän ja kirjoittelu loppui siihen automaattisesti, tosin sen verran roisto tunnustan näin lähes 30 vuotta jälkeenpäin olleeni että lopetin "Mariannelle" kirjoittelun syytä ilmoittamatta.

Tosin eipä hänkään minulta enää vastausta perännyt joten tuskin olin sen suurempaa vaikutusta häneen ehtinyt tehdä. Mikä oli ensimmäinen pornolehtenne josta näitte kullin uppoavan vittuun eli aktikuvia ilman peittelyä? Erotica lienee ensimmäinen suomalainen lehti joka näitä kuvia julkaisi mutta minä näin kaverin luona joskus luvun lopulla pienenä poikana ruotsalaisen pornolehden jossa näitä kuvia oli.

Kaverin isoveli oli käynyt Ruotsissa ja tuonut sieltä tämmöisen harvinaisuuden. Ja kyllä me pojat ihmeteltiin. Olikohan se vuotta kun Erotica tuli suomalaisille pornolehtimarkkinoille?

Rajulla tavalla se tuli, lehtimainoksissa silloin pornolehtiä mainostettiin aikakaus- ja iltapäivälehtien sivuilla sitä kehuttiin härskeimmäksi, rivoimmaksi ja rajuimmaksi lehdeksi mitä markkinoilla on.

Tätä myös mainostettiin ihan Ilta-Sanomissakin Erotican kansikuvan vieressä. Haju oli juu, ihan normaali painetun aikakauslehden sivun haju. Ja taas me pojat ihmeteltiin että haiseeko se vittukin tuollaiselle? Kyllähän Erotica erottui muista sen aikaisista lehdistä. Paitsi ulkoiselta olemukseltaan myös sisällöltään. Esimerkiksi seisovaa kullia ei ennen Eroticaa näytetty missään suomalaisessa pornolehdessä.

Lepotilassa olevia nakkeja kyllä näkyi, ja kun lehdissä oli ulkomaisista lehdistä ja elokuvista otettuja kuvasarjoja niin niissä strategiset paikat oli peitetty mustalla palkilla. Erotica julkaisi ensimmäisenä suomalaisena pornolehtenä myös kuvia naisesta tyydyttämässä itseään sauvalla. Niitä kuvia ei peitelty, vaikka lehden varsinaisissa aktikuvissa olikin ensin musta tähti peittämässä sen parhaan paikan.

Olikohan se vuosi kun Erotica alkoi julkaista siellä lehden välissä sellaista pientä irrotettavaa vihkosta, jossa sivut oli liimattu yhteen. Vihkosen sivulla oli sitten elokuvista ja ulkomaalaisista lehdistä otettuja kuvasarjoja, ja taas oli tärkeät paikat peitetty mustalla palkilla mutta nytpä olikin jännät paikat sillä palkin sai pois raaputtamalla niinkuin Ässä-arpaa ikään. Ja sitten näkyi kuinka tytöt saavat kunnon kyrpää.

En tiedä tuliko siihen joku lakimuutos, mutta pikku hiljaa näitä kunnon panokuvia rupesi näkymään Eroticassa ihan ilman sitä mustaa palkkia tai tähteäkin. Ja mitä yksi edellä, sitä toiset perässä eli kohtapuoliin Jallu, Kalle ja Rattokin alkoivat näitä panokuvia julkaisemaan. Kalle taisi olla se rivoin lehti ennen Eroticaa.

Ja sitten kun, Erotica etunenässä, Neuvostoliiton ja kommunismin ikeen alla asuva ja elävä katajainen kansa oli totutettu kunnon länsimaalaiseen hapatukseen kullin- ja vitunkuvien voimalla, Kalle ainakin haastoi Erotican ihan tosissaan taisteluun rivoimman lehden tittelistä. Ja monesti ne Kallen kuvat saivatkin liisterin lentämään nopeammin kuin Erotican vastaavat. Ei voi muuta sanoa. Eka pornolehti jota salaa selasin oli faijan lehti työkalukaapissa joskus luvulla.

Osasin juuri ja juuri lukea. En vain ymmärtänyt mitä tarkoittaa sanat homo, kyrpä tai nussia. En myöskään tajunnut miten mies saa kalun työnnettyä naiseen koska en ollut nähnyt kalua erektiossa enkä tietysti tiennyt että kovanahan se työnnetään sisään.

Omia lehtiä minulla ei siis ollut kuin vasta ammattikouluikäisenä. Lapsuudessani oli näitä yleisiä pyöräkellarikätköjä. Minun ensimmäinen lehteni jossa oli alaston nainen oli Hymy. Hymyssähän näitä rohkeita kuvia oli luvulla ja kuten aiemmin ketjuun kirjoitin, minun kotonani ei moisia lehtiä luettu eikä katseltu, mutta kaverin kotiin Hymy tuli, samaan kotiin jossa ensimmäisen kerran oikein kunnon panokuvankin näin pornolehdessä.

Siellä oltiin siis hieman vapaamielisempiä kuin meillä. Tuon ensimmäisen alastoman naisen kuvan Hymy-lehdessä muistan varmaan elämäni loppuun asti. Jo kannessa oli kuva naisesta, joka hyppää täysin alasti laskuvarjolla lentokoneesta, toki hänellä oli kypärä päässä ja ne asiaankuuluvat valjaat tietysti, mutta ei mitään muuta. Lehden sisäsivuilla oli sitten oikein monen kuvan sarja tästä ihmeestä.

Nainen siis hyppäsi lentokoneesta ja laskeutui järveen tai mereen, josta sitten kahlasi rantaan ja kaikki karvat ja tissit näkyivät. En tiedä olinko tuolloin joku 6- tai 7-vuotias, mutta minäpoika juoksin kotiin ja selitin vanhemmille nähneeni naapurissa lehden jossa oli nainen ilman vaatteita.

No selkäänhän siitä tuli ahdasmielisiltä vanhemmilta, oppiipahan perkele mukula ettei moisia kuvia katsella. No katsottiin tietysti mutta sen opin ettei niistä kotona puhuttu.

Hymy oli kova lehti. Kaverin luona naapurissa me tuota lehteä selattiin ahkerasti ja olihan siinä niitä pimperon kuviakin. Muistaakseni jossain lehdessä nuori Katri Helenakin poseerasi melkein nakuna Taisi hänellä sentään jotain kankaanpalasta olla niiden parhaiden paikkojen eli tissien ja vitun peittona. Sitten joskus myöhemmin kun olin jo hiukan isompi, ehkä vuotias Hymy esitteli myös koripallon SM-sarjan ulkomaalaisvahvistukset eli mustat miehet suihkussa eli valtavat mustat mulkut kaikkien nähtävillä, lepoasennossa toki.

Mutta vaikeaa olisi kuvitella minkään lehden nykyään tekevän moista, eli esittelevän koriksen, jalkapallon tai jääkiekon SM-liigan ulkomaalaisvahvistusten munat. Yhtä vaikea on tietysti kuvitella kenenkään urheilijankaan moiseen suostuvan. Erittäin hämärästi muistan lehden jonka kuvassa seisoskeli pyöreähkö alaston mies.

Lehden nimeä en muista mutta tavasin siitä tekstin Monsieur Mosse. Se oli siis miehen nimi vaikka en sitä silloin tajunnut. En pystynyt sanomaan ääneen edes automerkki Moskovitsin kutsumanimeä koska luulin että se jotenkin liittyy siihen kuvaan ja paljastaa salaisen "harrastukseni". Näistä on 40 vuotta aikaa. Eikös Hymyssä joskus luvulla oli juttu, jossa Jörn Donner kieriskeli alasti hiakkarannalla alaikäisen gambialaistytön kanssa? Taisi Jörkkä saada mustaa teinipillua? Tyttö oli sen lehtijutun mukaan vuotias, mutta oliko se siellä Gambiassa alaikäinen, sitä en tiedä.

Ja mikä sitten mahtoi olla tytön todellinen ikä? Monsieur Mosse eli Raimo Jääskeläinen oli yksi siihen aikaan harvoista suomalaisista julkihomoista. En tiedä millä ansioilla tämmöinen Mosse oli aikoinaan julkisuuteen noussut, mutta edellä mainitun Erotican ensimmäinen päätoimittaja hän oli.

Mahtoi äijää potuttaa kun lehteen piti laittaa vaan vitunkuvia vaikka hän itse tykkäsi kullista. Tuo Jörkan kuvasarja löytyy edelleen ihan kuvahaulla netistä. Periaatteessa sehän on nykylainsäädännön mukaan laitonta kamaa. Ei siinä kuvassa mielestäni silti mitään pornoa ole, tumma likka vaan alastomana Jörkan halauksessa.

Raimo Jääskeläinen oli aikansa julkkis, ei kai siihen tarvinnut kuin että Hymylehti oli palkannut värikkään persoonan levikkiään lisäämään. Aina säännöllisin väliajoin Mosse läikäytti pintaa vesilasissa ja Hymy uutisoi tekaistun kohun. Hymylehdelle ei mikään ollut tuolloin pyhää. Useimmiten mentiin sieltä missä rima on matalin eikä hyvää makua tunnettu. Tämä taisi olla sitä pornolehtien kulta-aikaa eli luvun puoltaväliä ja sen jälkeen.

Samaa sarjaa oli myös Adonis ja oliko sitten vielä joku kolmaskin homolehti, Mamba tms.? Minä en koskaan noita lehtiä selaillut. Kansikuvia näin ja kannessa aina keekoili joku komea nuori sälli.

. Monsieur Mosse eli Raimo Jääskeläinen oli yksi siihen aikaan harvoista suomalaisista julkihomoista. Ihan tässä tulee tippa silmään vanhoja hyviä aikoja muistellessa. Niin aika jännä homma toi että kasarilla piti oikeasti nähdä vaivaa hommatakseen pornoa, kiskasta pystyi ostaa lehtiä mutta nehän makso ihan järjettömästi käytössä oleviin rahoihin nähden. Samaa sarjaa oli myös Adonis ja oliko sitten vielä joku kolmaskin homolehti, Mamba tms.? Informatiivisen opetusmateriaalin myötä minusta tuli innokas pillunnuolija. Lontoossa homomiesten seuranhakusovellus Grindrissa on erityisen vilkasta sunnuntaiaamuisin. Dome Karukoski ei puolestaan tehnytkään homoelokuvaa.

Hymy lehti alastonkuvat mies homo panee miestä

Vídeos mujeres chicas mamando polla parejitas porno rubias19 folladas anal amateur porn free porno español grati porno en castellano web cam amater putas gratis haciendo el amor videos gordas videos porno tiffany star follados videos porno x maduras videos maduritas tetonas gorditas follando en español porno masaje maduras rusas porno maduras squirt video trio con sexo trans porno descargar videos xxx pollas enormes pajas con abuelas culonas videos de sexo web cam amateur videos de mujeres maduras follando blancas hentai online putas nekane porn pros videos eroticos gratis videos de soltera porno de españolas videos porno rubias tetonas gordita follada xexo gratis porno pono gratis porno pelirrojas follando gordo follando viejos xxx porno playa paginas pornos gratis en tetas grandes bbw follando con medias porno 80 estudiantes follando en tangas viejosfollando porno hd cuarentonas xxx chicas foyando haciendo el culo viejas haciendo el culo chicas des nudas pelis x lesbianas prno follar madres porno bareback mui zorras maduras cachondas gratis porno coños peludos videos calientes follando coñitos calientes tetas xx sexo xxx sexo duro videos amateur follando trios xxx trans porno gei penetracion vaginal penes xxx gordas mujeres maduras ver sexo culos grandes porno español hd porno español travestis follando con amor follando gratis ver coños peludos videos follando porno con viejos ver pelicula porno cumlouder video de bdsm gratis actrices porno videos porbo español gordas desnudas en fiestas videos phorno gratis maduras espanolas porno blackonblondes videos xxx porno de mujeres maduras folladas video porno videos pornoxx mujeres maduras pajeandose tetonas follando con tetas grande porno columber en castellano gratis masajistas videos porno xxx español gratis porno gratis putas porno de parejas amateur porno porno amas de lesbianas masajes eroticos videos porno x anal gratis xxx videos de sexo porno sexo anal vicky storm porno abuela xxx videos de guarras gratis putas espanolas viejas fallando lesbianas porno maduras peludas porno gratis madres abuelas ver peliculas porno tube hd videos teens hd videos actrices x en hd videos porno travesti cordoba vieja follando viejasfollando negra sexo con porn amateur xexo porno sexo cumloader aprender a su hija xxx maduras rellenitas tetonas rubias putas negras chupa pollas porno pornogratis madura sexo videos sexo xxx lesbianas mayores xl xxx en la playa peliculas porno español garganta profunda porno sexo ancianas putas gratis maduritas xxx porno espanol tetas chicas follando culonas sexo orgias amateur españa petardass videos free videos putas porno xx porno lesbico gratis videos porno gratis travesti tetas los mejores videos de coño negras folladoras peliculas xxx video gratis porno mandingo vídeos eróticos videos pprno coños chicas amateurs tetona follando por dinero torbe videos pornno casting pelis porno g follando xvideos sexo amateurs peliculas porno lesviana pollas porno gratis porno gratis massage rooms pareja amateur porno años 70 videos porno latinas zorras peludas tetas chicas follando gratis amateur porno fuerte peliculas porno fuerte xxx amater es.

cumlouder español videos maduras foyando porno español videos de madres xxx videosx hd follando ver videos xxx putas chupadas de gordas videos heroticos videos chicas es. con jovenes masajes xxx videos de lesvianas viejas gordas follando masage peliculas porno gratis porno con enanas coño xxx sexo gratis porno sexso peliculas porno pelirrojas follando viejas gratis peliculas porno castellano chica corriendose follando escenas porno xxx tetas muy peludas seso grati videos pornod porno chino gratis abuelas peludas lesbianas españolas videos abuelas peludas masaje anal hd tetas muy zorras dunia montenegro videos porno sexo trios maduritas.

con tetonas mujeres free videos porbo sexo web cam sexo gratis videos xx porno danes videos porno putas porno cocina videos xxx japonesas xxx pelis porno tran sexo abuelas pelis porno rubias 19 amater ancianas peludas pareja amateur follando tetas negras desnudas trio streaming porn tube hd videos muy zorras rubias 19 vídeos transexuales follando vídeos porno cumlouder vídeos porno espanol videos mujeres chupando pollas películas porno espanol fotos gordas videos jovenes calientes tetas follando follada anal anal porno violacion maduritas videos porno mujer follando en la playa porno madura video rita faltoyano arabes xxx videos pornos gratis actrices porno eyaculacion femenina rubuas 19 porno porno anal extremo chicas pornos en la ducha pono gratis sexsogratis muyputas porn maduras jodiendo follando cachondas xxx videosdesexo porn videos hombres follando maduritas porn follando hd porn chicas cumloude videos pornos gratuitos jovenes nenas masturbandose sexo cumloader porno gratis redporn chicas rubias vidios pornos gratis ver videos porno gra videos deputas follando como chupar un coño depilado peliculas porno x videos eroticos gratis en alta definicion descargar video maduras poprno mujeres lesvianas gratis buen porno latinas xxx gratis enanas xxx faking porno zorras peludas vodeos xxx gratuitos mujeres muy porno bdsm porn videos porno español chochos rubios desnudos video porno con pezones enormes videos de sexso gratis porno sado ancianas tetonas madelyn monroe porno de lesbianas follando en hd vedios de coños peludos peliculas porno striptease porno gratis follar abuelas videos porno lesvianas calientes vídeos de lesbianas xvideos sandra milka mujeres gordas desnudas los mejores tetas muy peludos videos pornos gratis porno manga sexo duro gratis travestis desnudas porno abuelas folladas en español porn señoras follando en español gratuito chicos follando enfermeras follando porno parejas porno se la calle videos porno intercambio de latinas follada romantica enanas porno trios hd escenas porno intercambio de maduras sexo trans porno gratis de tetas perfectas coños peludos videos maduras con abuelas videos españoles porno travestis videos porno doble penetracion chupando pollas grandes tetas naturales grandes eyaculaciones femeninas ver peliculas porno videos deputas follando a su madre hija follando porn video x video porno tias buenas videos porno despedida soltera porno de putas tetonas españolas folladoras maduras con silvie deluxe xxx peliculas porno mandingo vídeos porno español porno gratis maduras pajeandose eyaculaciones femeninas videos de despedidas de viejos gordas españolas porno gratis porno españoles travestis españolas follando ver porno peludos gratis massage rooms videos porno gratis porno duro sexo sado videos caseros de lesbianas gratis ver vidio porno xx porno falso porn videos porno gratis maduras follando pollas culonas sexo erotico trios porno español videos sexo gratis xxx madura caliente samantha bentley videos xx maduras vídeo de sexo con putas gratis travestis follando follando se la calle videos porno hd bajar porno africanas porno bisexual porno español vidios trio porno casero maduras cachondas xxx porno homosexual peliculas sexo amateur videos porno gratis rubias peliculas porno descargar videos maduritas folladoras maduras cachondas vídeos porno gratis haciendo pajas mujeres haciendo pajas a su madre folla pajas masculinas tetas grandes mamadas gratis actrices porno casting porno grtis gorditas hombres follando fotos de parejas vaginas peludas masaje xxx videos porno gordas bbw porno porno español samia duarte chicas haciendo pajas femeninas casting porno africanas porno joven despedidas de folladas xxx se la calle porno videos xxx masaje xxx partyhardcore enfermeras follando viejos follando chicos fetiche pies video x porno sensuales follando beso negro xvideos sasha grey anal cuarentonas follando porni español secretarias porno travesti ponferrada vídeos videos de parejas amater sexso gratis corrida anal cunnilingus porn videos porno gratis negras porno enfermeras follando ver videos xxx videos teens gordas follando actrices del porno orgias videos pornos españoles panties porn videos español tetas grandes casting xxx corridas femeninas pelis porno columber en castellano sexo porni español negros zorras peludas descargar videos xxx trio follando coñitos calientes enfermeras follando pelis porno cratis parejas follando en castellano team skeet sexo amateur porn muyzorrras putas rubias lesbianas viejaspeludas porno de negras calientes la que se masturba cumlouder se folla a su madre se la despedida de folladas anal porno xx mature porn tube hombres peludos desnudos tetonas muy guarras lesbianas videos de paris porn bbw putas españolas videos porno grati paris porn videos porno con maduras tias calientes toro pprno follando porno lesbianas pelis porno videos porno lesbico gratis putas espanolas follando sexo gratis españolas sexo anal porno para descargar videos deporno doble penetracion vaginal chicas lesvianas gratis maduritas porn vintage español madre e hija follando video porno maduras espanolas viejas vídeos de porno españolas videos porno gratis faking sexp gratis porno brianna banks vidios prono x-art video porno lesbianas vintage porn videos porno trios hd videos porno gratis animes porno abuelas videos cumlauder videos sexuales gratis masturbacion videos manga gitana follando web cam sexo rubias hd webcam porn porno gratis mamando penes eyaculando videos porno xxx p el amor chicas pajeandose eyaculaciones femeninas mujeres playas nudistas follando gordas gratis en castellano maduras.

con madre e hija videos travestis cordoba julia de tetas grandes tetas grandes videos de lesvianas melanie monroe video porno brianna banks vidios porno con mujeres tetonas porno gratis masages eroticos videos cumlauder en la calle videos trios gratis vidios porno gratis gordas videos porno tube porno sexo entre lesbianas videos de lesbianas maduras zorrras madura caliente hentai video porno masajes porno negros pollones seso gratis video porno lesbico gratis de lesbianas españolas striptease xxx videos folladas sexo tube hd escenas porno sado porno asiaticas negras videos actrices porno amateurs gratis porno en castellano maduras porno hd hd tias con enanas follando ver porno gratis porno duro sexo chicas en la playa chicas tetonas desnudas los mejores videos de embarazadas xxx viejas folladas videos porno gratis sexso peliculas porno porn videos trios porno gratis porno geys abuelas secretaria follando porno de negros culos follando pajas mujeres tetonas películas pornográficas gratis video culos calientes follando muy grandes follando videos gratis travestis follando en español gratuito porno videos porno madura follando colegialas maduras porno videos porno 3d tias fallando maduras.

: Hymy lehti alastonkuvat mies homo panee miestä

SEXCHAT ILMAISTA PANOA GAY 998
Hymy lehti alastonkuvat mies homo panee miestä Niissä on homomiesten historia ja nykypäivä. Kaverilla oli kissa, jonka päälle muut kissat kusivat. Osasin juuri ja juuri lukea. Pekka Strang on täydellinen Touko Laaksonen. Vihkosen sivulla oli sitten elokuvista ja ulkomaalaisista lehdistä otettuja kuvasarjoja, ja taas oli tärkeät paikat peitetty mustalla palkilla mutta nytpä olikin jännät paikat sillä palkin sai pois raaputtamalla niinkuin Ässä-arpaa ikään. Kaverin luona naapurissa me tuota lehteä selattiin ahkerasti ja olihan siinä niitä pimperon kuviakin. Lontoossa homomiesten seuranhakusovellus Grindrissa on erityisen vilkasta sunnuntaiaamuisin.
Homoseksuaaliseen hieroja riihimäki porno.videot Ei ainakaan niille, jotka hakkaavat. Lisätietoja merkkiä jäljellä. Ne ovat eräänlaisia teemapuistoelokuvia, joissa olosuhde läpäisee koko elokuvan estetiikan: Ainakin nuorena pojankloppina se herätti lähinnä naurunsekaista sääliä vaikka kai sieltä joku itselleen kumppaninkin löysi, tiedä häntä. Yhtä vaikea on tietysti kuvitella kenenkään urheilijankaan moiseen suostuvan.
FRENULUMIN REPEÄMÄ KARVA GAY KALUJA Amatööri alastonkuvat gay thai hieronta tikkurila

Hymy lehti alastonkuvat mies homo panee miestä

Hymy lehti alastonkuvat mies homo panee miestä